Pocket Loco – Kern 3

Pocket Loco - Voorkant - Begrijpend lezen

De kinderen zijn het systeem van de pocket loco’s ondertussen wel gewend. Is het antwoord juist dan krijgt het een groene kleur, is het fout dan krijgt het een rode kleur.

Vanaf kern 3 komt daar verandering in. Per structureerwoord heb ik een kaart die oefent op de auditieve analyse. De werking hiervan blijft dezelfde.

Ik maak vanaf deze kern geen kaarten meer die oefenen op visuele discriminatie. Die oefening is voor de meeste leerlingen al veel te gemakkelijk en biedt nog weinig uitdaging. De kaart die in de plaats komt doet dat wel maar vraagt een ander gebruik van de pocket loco.

Bij deze kaarten is groen niet noodzakelijk juist. De kleuren worden enkel gebruikt om de mogelijke antwoorden van elkaar te onderscheiden. Zo is het eerste antwoord telkens groen en het tweede mogelijkheid telkens rood. Het kind benoemt de prent en zoekt dan het juiste woord. De overeenkomstige kleur wordt dan met het schuifje weergegeven.

Omdat dit een nieuwe opdracht is, leg je dit best nog eens uit om misverstanden te vermijden. Ze hebben het meestal wel snel door.

Zoals bij de voorbije kernen kan je er voor kiezen om de kaarten in kleur te downloaden of in zwart-wit.

Mocht je merken dat er ergens een fout is ingeslopen dan mag je dat altijd laten weten.

4 gedachtes over “Pocket Loco – Kern 3

Plaats een reactie