Lezen met Zoem – Kern 3

Lezen met zoem - kern 3

Ik hoop dat iedereen een deugddoende vakantie heeft! Ik vind het alvast zalig om niets te moeten doen 🙂 Maar school laat me nooit helemaal los en zo heb ik alweer een (niet zo) nieuw spel voor de kinderen. Kern 3 zit er al bijna op maar ik wou dit toch nog delen. Zo kan je volgend jaar wel alles op tijd aan je leerlingen geven 😉

Ik heb de meeste spelletjes vorig jaar al gemaakt maar ik hermaak ze steeds omdat ik de lay-out niet goed genoeg vind om met jullie te delen. En daarbij komen natuurlijk ook nog eens de dagdagelijkse bezigheden van een leerkracht. Vandaar dat het soms wel eens een tijdje duurt alvorens ik iets deel. Maar zoals ik al zei: nu is het vakantie … 😀

De uitleg van deze werkvorm kan je hier nog eens nalezen.

Elk structureerwoord heeft 1 woordenset en 2 sets met zinnen. Zoals altijd komen deze prenten/oefeningen uit de werkboeken en kunnen de leerlingen zelfstandig aan het werk.

Net zoals bij de vorige kernen kan je ook hier kiezen voor de gekleurde versie en de zwart-wit versie. Op die manier kan je de kleuren van jouw wasspelden gebruiken of vermijden dat er geklaagd wordt over een teveel aan kleurenkopies.

Download de gekleurde versie hier.

Download de zwart-wit versie hier.

Advertenties

3 gedachtes over “Lezen met Zoem – Kern 3

 1. Yente zegt:

  Heeft u deze toevallig in Word? Is eenvoudiger om de kleurtjes aan te passen.
  Alvast bedankt voor het geweldige materiaal, voor een leerkracht in spe is het fantastisch om dergelijk materiaal te kunnen gebruiken.

  Like

  • Bedankt voor je interesse! Ik deel normaal gezien geen word-bestanden omdat ik vaak gebruik maak van afbeeldingen die beschermd zijn door copy right. Je kan makkelijk zelf wasspelden kleuren door er een spuitbus te gebruiken. Of je drukt de zwart-wit versie af en kleurt ze op je eigen tempo in. Of laat enkele leerlingen uit een hoger jaar je helpen tijdens een regenachtige middagpauze! Tip: probeer nooit alle materialen in 1 keer te maken. Doe het in stapjes die makkelijk haalbaar zijn en laat je waar mogelijk helpen met knippen/plakken/lamineren/kleuren/sorteren (als je dat uit handen wil/kan geven, ikzelf heb het daar moeilijk mee …)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s