Bambino loco – Kern 1

Bambino loco - kern 1

Kern 1 zit er bijna op. Nog een paar dagen en dan worden de eerste controletoetsen afgenomen. Het gaat zo snel vooruit!

Vorige week vrijdag ben ik gestart met de kieskasten. Het was een verademing! Dit jaar valt het me op hoe snel de kinderen moe zijn. Nog voor het middag is beginnen ze te klagen dat ze geen werkjes meer willen maken … Vrijdagnamiddag was dat helemaal anders. De kinderen waren betrokken bezig en waren verbaasd toen ik het signaal gaf om op te ruimen omdat we naar huis moesten gaan. 😀

Dit keer heb ik 11 blaadjes om te gebruiken met Bambino loco. Dit materiaal leent zich er goed voor om te gebruiken in het begin van het schooljaar (hoewel ik ook al materiaal deelde voor later op het jaar). Er zijn slechts 6 opdrachten per blad en kan dus al snel gebruikt worden. Ook al kunnen de leerlingen nog niet veel woordjes lezen. Er kan zelfs al gestart worden vanaf ‘roos’.

Bambino loco - kern 1 - 1

De leerlingen kunnen nog maar 3 woorden lezen maar doordat er met 2 kleuren wordt gewerkt, kunnen alle vakjes benut worden. De groene woorden moeten dan gekoppeld worden aan de groene prenten, de blauwe woorden aan de blauwe prenten.

Net zoals bij Mini Loco kunnen de kinderen zichzelf controleren. Via dit filmpje kan je makkelijk leren hoe het spel werkt.

 

De inhoud van de blaadjes:

– een blad met de structuureerwoorden (zonder ‘aan’ en ‘en’)
– mkm-woorden samengesteld uit de letters van kern 1
– korte zinnen (ik …)
– leesletter koppelen aan de schrijfletter
– blaadjes per structureerwoord (vanaf roos)

Deze laatste zijn voorzien van een pictogram zodat je makkelijk weet wat je wanneer moet gebruiken.

 

DOWNLOAD

 

Advertenties

4 gedachtes over “Bambino loco – Kern 1

  • Kern 3 staat gepland voor dit weekend(/deze avond). Kern 2 ben ik overgeslaan omdat ik er geen tijd voor had maar de bedoeling is dat ik dat later (ooit) inhaal. Ik wil voor elke kern een set hebben maar kan nooit voorzien wanneer het online komt. Hou de blog zeker in de gaten ;)!

   Bedankt voor je interesse!

   Like

 1. Lieve zegt:

  Wauw!!! Wat een mooi en bruikbaar materiaal. Mijn dochter zit in het buitengewoon onderwijs en ik wou al zelf beginnen te knutselen om kern 1 en kern 2 in te oefenen. Maar met dit materiaal kan ik de hele vakantie overbruggen! Hartelijk bedankt om dit met ons te delen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s