Koppeling leesletter – schrijfletter

Koppeling leesletter - schrijfletter

Heel wat leerlingen in mijn klas kennen hun letters. Ze kunnen deze letters ook schrijven maar slagen er niet in om de koppeling te maken tussen de twee. Thans oefenen we hier wel regelmatig op en krijgen de kinderen steeds de schrijf- en leesletter in hun letterdoos om thuis te oefenen.

Om dit ook in de kiesmomenten te kunnen inoefenen heb ik knijpkaarten gemaakt waarbij telkens de leesletter bovenaan staat. Daaronder volgen 3 schrijfletters. Het is aan de leerlingen om hun wasknijper bij de juiste vast te zetten. Als je aan de achterkant een sticker kleeft (of een smiley tekent of …) weten de kinderen of ze het correct hebben.

De schrijfletters zijn deze van de methode ‘Karakter‘. We gebruiken deze schrijfmethode nu voor het tweede jaar en het bevalt ons zeer. Volgens de uitgeverij is het zeer vergelijkbaar met methode D’haese. Dus als jij die zou gebruiken passen de knijpkaarten daar ook wel bij.

Print elk blad op een ander kleurtje om het visueel wat aangenamer te maken. Als je parallelcollega’s hebt kan je misschien nog meer variëren door ieder andere kleuren te gebruiken en dan letters van hetzelfde blad met elkaar te ruilen. Of ben ik de enige die kleurtjes leuk vind? 😉

De knijpkaarten kan je hier downloaden.

Ik speel nog met het idee om de kaarten ook te maken met de omgekeerde koppeling (schrijfletter naar leesletter). Dus wie weet vind je dat hier binnenkort ook … 🙂

Advertenties

3 gedachtes over “Koppeling leesletter – schrijfletter

  1. Laurien zegt:

    Wauw, superleuke zelfstandige activiteit. Jammer dat jullie geen Sierlijk en Vlot gebruiken.. Is het mogelijk om dit sjabloon online te posten (of door te sturen) zodat ik zelf de letters van onze methode kan aanvullen? Bedankt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s