Woordmatten

Taal - Woordmatten

Deze woordmatten kan je op twee manieren gebruiken. Het doel blijft hetzelfde: de prent bij het juiste woord leggen. Ik vond mijn inspiratie hier.

Je kan alle hokjes (zowel van de prenten als van de woorden) uitknippen. De leerlingen zoeken dan alle paren bij elkaar. Je schrijft op de achterkant van de prenten het woord dat er bij hoort zodat de kinderen zichzelf kunnen controleren.

Ik knip enkel de prenten uit en laat deze op juiste plaats op de woordmat leggen. Ook hier schrijf je op de achterkant het juiste woord. Als alle prenten liggen, kunnen ze zichzelf verbeteren.

In principe kan je ook enkel de woorden uitknippen maar dan is het moeilijker om zelfcontrole aan te brengen. Laat het me weten als je er iets op gevonden hebt!

Download de 9 woordmatten voor kern 1 – 4 hier. De woordmatten voor kern 5 – … zet ik later online.

Wie moeite heeft met winRar kan alle woordmatten van kern 1 – 4 hieronder downloaden:

19 gedachtes over “Woordmatten

  1. Verhaegen Marjan zegt:

    Kan ik de woordmatten van kern 1 – 4 ook via pdf ontvangen? Ook het dobbelsteenlezen van kern 5 krijg ik niet meer open, kan dit ook in pdf? Alvast bedankt!
    Super materiaal!

    Like

    • Nele Kussener zegt:

      Ik heb ook problemen met het openen in die win-zip toestanden.
      Nu de proefperiode is verlopen kan ik niks meer openen.
      En het is zo’n tof materiaal!!

      Like

      • Dat is opgelost. Vanaf nu zet ik het enkel in pdf online. Mochten er nog problemen zijn (bij vorige berichten) dan laat je dat maar weten!

        Like

    • Hey,

      Nee, wij werken met de 2e maanversie en ik heb dan ook de prenten van die materialen gebruikt. Maar ik denk dat de volgorde van de letters die aangeboden worden ongeveer dezelfde is (op de ‘k’ na). Hopelijk ben je er iets mee.

      Like

  2. Ingrid zegt:

    Hoi,

    Ik was druk bezig met downloaden van de woordmatten maar helaas kom ik tot de ontdekking dat als ik kern 4-3 wil gaan downloaden ik dan het bestand van kern 4-2 krijg. Jammer

    Like

  3. Anoniem zegt:

    Geweldig materiaal,
    wij gebruiken ‘ik lees met hup’, dus onze volgorde van letters aanbrengen is helemaal anders. Maar wel leuk om eens andere prenten te kunnen gebruiken. Dus ik knip en plak gewoon de woorden en prenten in andere volgordes!
    Alvast heel erg bedankt!!!

    Like

  4. Anoniem zegt:

    Ik vind het echt geweldig materiaal. Bedankt!
    Ik heb een foto gemaakt van de prenten die juist op de woorden liggen en dit gebruik ik als zelfcorrectie.
    Bij mij leggen de kinderen eerst de prenten op de woordjes. Als ze al kunnen schrijven, heb ik er een blaadje bijgemaakt (rooster met 9 vakken) en dan schrijven de leerlingen de woorden ook nog eens.

    Like

Plaats een reactie