Groter dan, kleiner dan en is (niet) gelijk aan

We zijn volop bezig met het ordenen en vergelijken van getallen. In veel klassen wordt er dan gewerkt met een hapmonster. In deze post vind je hierover posters, spelletjes en knijpkaarten.

Wiskunde - Poster - groter kleiner dan

De posters geven telkens in het groot het symbool weer. Daaronder staat een schematische voorstelling. Helemaal onderaan vind je de symbolische weergave. Je kan er voor kiezen om het blad gewoon af te drukken en zo op te hangen of om de kadertjes uit te knippen en op een gekleurd blad te kleven. Download de posters hier. (Inspiratie vond ik op pinterest.)

Wiskunde - Knijpkaarten - Groter Kleiner dan

De knijpkaarten hebben allemaal mooie prenten rond de herfst. De opdracht staat bovenaan en de leerling moet de wasknijper op het juiste symbool zetten. Heb je genoeg van al die knijpers dan kan je de kaarten ook gebruiken met white board markers. De symbolen waar je anders een wasspeld op knijpt dienen dan enkel ter visuele ondersteuning. Download de knijpkaarten hier. (Mijn inspiratie vond ik op pinterest.)

Wiskunde - Volgorde van de getallen - Robot

Dan zijn er nog 2 spelletjes met robots. Bij het ene moeten de kinderen het ontbrekende getal in de rij aanvullen. Je kan op de tandwielen een gekleurde sticker kleven die overeenkomt met de gekleurde sticker op de achterkant van de lossen kaarten. Zo kunnen de kinderen zichzelf controleren. Print het spel op leuke kleuren om de leerlingen nog meer te motiveren.

Download dit spel hier.

Wiskunde - Groter dan kleiner dan

Bij het andere spel moeten ze het juiste symbool (<, > of =) schrijven. Als je de oplossing op de achterkant schrijft weten de leerlingen onmiddellijk of ze juist zijn. Als je deze kaarten per 2 laat maken oefenen ze ook het verwoorden van de symbolen en kunnen ze eventueel elkaar controleren.

Printen op een leuke kleur, lamineren, knippen en klaar!

Download dit spel hier en hier.

Dan zijn er ook nog enkele spelletjes van anderen die ik op internet gevonden heb. Ik heb ze nog niet zelf gemaakt maar dit jaar wil ik ze graag in mijn kieskast (proberen) stoppen. Klik op de afbeelding om naar de site gaan.

Vergelijken - tot 10 - Krokodil

Vergelijken - 10-20 - Pinguïns

Getallen ordenen - 10-20 - Pinguïns

Bovenstaand spel heeft ook varianten van 20 – 100.

Getallen ordenen - tot 20 - Pinguïns

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s